Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben.

Doorgaan naar content
CBYTE Digital Website
Kennisartikel

Met muziek afstuderen als software engineer

Hoe is het om stage te lopen bij CBYTE digital? In September 2023 is Ismet gestart met zijn afstudeerstage waar hij zich heeft gericht op Machine learning. Lees het verhaal van Ismet!

Met muziek afstuderen als software engineer

Mijn naam is Ismet Meray en ik ben begonnen als applicatieontwikkelaar op het mbo in 2016 en na een lange studieloopbaan ben ik inmiddels afgestudeerd als hbo software-engineer aan de Avans hogeschool In Den Bosch. Na mijn derde jaar op het hbo was het moment aangebroken om op zoek te gaan naar een afstudeerstage. De zoektocht leidde me naar verschillende soorten softwarebedrijven, maar al snel ging mijn voorkeur uit naar kleinere bedrijven (10-20 medewerkers) en had ik nog drie extra criteria vastgesteld: het bedrijf moet eerlijk, flexibel en ondersteunend zijn. Dit leidde mij naar CBYTE Digital. Ik heb met Chiel en Martijn een gesprek gevoerd over de opdracht en toen kwamen mijn interesses ook ter sprake. Een daarvan is dat ik het leuk vind om met muziek bezig te zijn.

 MIJN OPDRACHT 

Mijn opdracht was het ontwikkelen van een machine learning-model om één liedje van een artiest te vergelijken met meerdere verschillende Spotify-playlists, om zo te bepalen in welke van de geselecteerde playlists het liedje het beste past. Met als resultaat een Proof of Concept (POC) om het handmatige proces van adverteren of promoten van liedjes door middel van Spotify-playlists te automatiseren, te verbeteren en zo dus te versnellen. Het was dan ook geweldig om mijn passie voor muziek naadloos te combineren met mijn studie.

Tijdens het gesprek waarin Martijn, Chiel en ik overleg hadden over mijn opdracht kwamen mijn interesses ook aan bod. Een daarvan is dat ik het leuk vind om in mijn vrije tijd met muziek bezig te zijn. 

Tijdens dit gesprek kwam de term machine learning naar boven. Omdat ik nog nooit met deze technieken had gewerkt klonk dit intimiderend en groot. Uit het onderzoek kwam een aanbeveling die ik ook in het project heb kunnen toepassen. Hier ben ik enorm trots op.

SUCCESFORMULE 

In de openhartige werkomgeving, die CBYTE weet te creëren, vond ik al snel mijn plek. De goede balans tussen serieus werken en serieus ontspannen zorgde voor een prettige sfeer waarin iedereen goed met elkaar overweg kon. Chiel en Martijn zijn uitstekende begeleiders en staan altijd klaar om vragen te beantwoorden of feedback te geven. CBYTE is ook een plek waar je lekker zelfstandig te werk kan gaan en is er veel vrijheid door de dag heen. Kortom, mijn stage bij CBYTE was waardevol en leerzaam en ik ben dankbaar voor de mogelijkheid om te groeien als professional.

Geschreven door

Avatar
Ismet Meray 14 mrt. 2024

Topics